diumenge, 19 de març del 2017

CREMA CATALANA


Amb el temps que fa que tinc el blog, encara mai havia penjat la recepta de la crema catalana. Es una recepta clàssica i tradicional que vull que hi sigui, així que aquí la teniu, aprofitant que avui és Sant Josep i per seguir la tradició n' hem menjat,
A vegades la cremo amb un soplet però avui he baixat al garatge on tenim un foc de butà i l' he cremat amb la pala calenta que és com més m' agrada. 

Felicitats a tots i totes els qui celebreu avui el Sant.


INGREDIENTS

500 ml. de llet
4 rovells d' ou
20 gr. de maizena o midó d' arròs
120 gr. de sucreun canó de canyella
pell de llimona 


PREPARACIÓ


Separeu mig vas de llet i la resta poseu-la a bullir amb el canó de canyella i la pell de la llimona. Quan arrenqui el bull, retireu-la de foc. 

Feu desfer la maizena en el mig vas de llet reservat. 

En un cassó, remeneu bé els rovells d' ou juntament amb el sucre.  Afegiu-hi la llet tèbia (penseu a retirar la canyella i la pell de la llimona) remenant continuament amb un batedor manual, afegiu també la resta de la llet amb la maizena.  Poseu a foc mig remenant amb el batedor fins que començi a bullir i la crema s' espesseixi. La traieu del foc continuant remenant fins que es refredi una mica. La poseu a les cassoletes. 

Just abans de menjar, hi espolseu sucre per damunt i la cremeu amb una pala de cremar o amb un soplet. 


5 comentaris:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Que bona és la crema, Anna! Una autèntica delícia!
Jo tinc un cremador tipus "soplete" però no acabo d'agafar-li el punt.....
Petonets i bona setmana,
Olga

Palmira POM ha dit...

Una recepta indispensable per Sant Josep! Quina pinta fan amb el cremador!!!
Bona setmana,
Palmira

Raquel Galin ha dit...

Deliciosa en casa nos encanta!!
Un beso

No tot són postres ha dit...

A mi també m'agrada més cremada amb la pala que amb el bufador.
Molt bona Anna!
PTNTS
Glòria


Anònim ha dit...

La crema catalana es un postre muy rico. Me encanta .