dimarts, 13 de setembre del 2016

LLAMINERA DE PORC AMB SALSA DE CERVESA , MEL I FARIGOLA I COQUES DE PATATA I CARBASSÓ


Amb aquesta recepta, participo al concurs de receptes per bloguers que, com cada any, organitza la revista CUINA. Aquest any, la recepta ha de ser amb cervesa. I aquí  teniu la meva proposta. A nosaltres el contrast de la cervesa i la mel, amb les herbes ens va agradar molt. I a vosaltres?


INGREDIENTS

2 llamineres de porc
1 ceba grossa
2 pastanagues
1 cervessa negra de 330 ml
3 cullerades de mel
Canyella, una branca de farigola
Sal, pebre, oli d' oliva

Per les coques,

1 carbassó
4 patates
Oli d' oliva

PREPARACIÓ

Salem les llamineres, les marquem en una paella amb una mica d' oli per totes bandes. Les retirem. Quan ja no cremin, les tallem gruixudes i les reservem.  Posem l' oli de fregir-les  en una cassola al foc, hi fem fregir la ceba i la pastanaga tallades, i quan ja estiguin daurades, afegim la cervesa, la mel, sal ,  una mica de canyella, pebre i la branca de farigola. Ho deixem  uns minuts. Incorporem la llaminera tallada gruixuda. Deixem reduir a foc lent, fins que  la llaminera ja estigui apunt. Tapem i reservem fins al moment de servir.


Per fer les coques :

Pelem i ratllem les patates i el carbassó. Formem boles amb les mans, les aplanem i les fem fregir per cada banda en força oli d' oliva calent. Resevem damunt un paper absorvent i les servim amb la llaminera.