dilluns, 14 de novembre del 2016

TROBADA BERGUEDÀ NYAM 2016


Tenia moltes ganes de fer una trobada de bloguers gastronòmics al Berguedà. Volia ensenyar als companys d' afició gastronòmica-bloguera la meva comarca i el meu poble, Olvan.
La veritat és que vaig posar fil a l' agulla molt aviat perquè  últimament disposo de poc temps lliure i volia que tot sortís molt bé! 
Vull agrair la bona acollida que va tenir la trobada per part de tots els bloguers, amb moltes ganes de venir al Berguedà i  a tots els col.laboradors per l' interés que van demostrar a participar a la trobada..

El dia abans ja havia  preparat l ' ateneu, el local cedit per l' ajuntament d' Olvan, amb l' ajuda de la Teresa, l' Àngel i el jordi. La meva mare, havia fet l' escudella de  blat de moro escairat perquè tothom pogués tastar un plat típic del Berguedà que mengem a l' hivern i sobretot per Nadal.


Per esmorzar hi havia pa, coca, embotits artesans que ens va regalar La Cooperativa- Agrobotiga,de Cal Bassacs i pastissets, cakes, obsequi de Ballarà cake, pastissers des de 1919 , que tenen les instal.lacions a Puig-reig. El Martí, l' alcalde d' Olvan ens va dirigir unes paraules de benvinguda. El Lluís de Bars and Roll havia portat unes barres plegables que fabrica ell mateix perquè les veiessim i un davantal preciós confeccionat artesanalment, per sortejar. 

L' Agencia de Desenvolupament- Ofinia de Turisme del Berguedà ens va fer obsequi d' unes bosses amb tot d' informació de la comarca i vàries receptes típiques berguedanes. Des de La Fageda, ens van fer arribar unes melmelades  per maridar (amb esmorzar, amb arrrossos, amb formatges, amb carns...)

Aneto Natural també va ser col.laborador de la jornada amb un parell de bricks de brous naturals que comercialitzen  i una bossa per cada bloguer. 

Després d' esmorzar, el tast de blat de moro escairat. Gairebé ningú l' havia tastat mai i és un plat que ens identifica com a comarca.


I cap a Casabella Natura, l' empresa que van fundar fa uns anys la Rosa i la MªÀngels. És increible la feina que fan tan poca gent com són i la varietat de productes que tenen, tots de qualitat i sense conservants. 
Vam sortir d' allà amb un pot de melmelada picant que ja tinc ganes de tastar.


A Cal Font, on crien les vaques de la Raça Bruna Dels Pirineus, vam poder veure l' explotació, les vaques i vedelles, gaudir de les explicacions del Martí  i vam tastar uns entrecots de vaca, madurats durant 45 dies, d' 1.5 kg cadascún. Una carn tendre i molt, molt gustosa. Una carn que també podreu trobar a La Cooperativa- Agrobotiga, que ens va obsequiar amb 2 hamburgueses: una de vaca i l' altra de vedella i també una botifarra crua, una del perol i una de negre.



L' última visita a Cal Rovira, explotació on "tanquen cercles" perquè fan tot el procés des de fer el pinso fins fer els embotits artesanalment i servir-los als restaurants que dirigeixen.

I ja només quedava arrodonir el dia amb un dinar tots plegats a Sant Maurici de la Quar, on vam degustar productes locals.


Moltísimes gràcies a la família i amics, als col.laboradors i a tots els bloguers que hi vau assistir!!!

8 comentaris:

Cristina ha dit...

Anna, gràcies a tu per fer d´aquesta trobada un dia per recordar!. M'ho vaig passar molt bé però el que valoro, com de totes les trobades, es que torno a casa amb una bagatge de noves experiències i aprenentatge. D'això en diuen créixer!

PD: Prova la melmelada! Amb l'hamburguesa em va passar divinament.

Espero que ens tornen a trobar. Pot ser que aviat ;-D.

Marta Padenous ha dit...

Anna moltíssimes gràcies a tu, el Berguedà em va enamorar!Ja hem tornat, i et dic que hi tornarem!!😘😘

No tot són postres ha dit...

Moltíssimes gràcies a tu Anna.
El Berguedà s'ho val.
Vam gaudir d'un dia magnífic, llàstima que el sol no es deixés veure!

Un 10 com a organitzadora.
Espero que ens retrobem ben aviat.
PTNTS
Glòria

Cris Mini Món ha dit...

Va ser un dia fantàstic! Moltíssimes gràcies!
Ens ho vam passar molt bé, i la zona on vius es molt maca.
Una abraçada

Anna Pigarda ha dit...

Moltes gràcies per convidar-nos Anna! Va ser un dia de grans descobertes, com el pèsol negre i el blat escairat....Haurem de tornar al Berguedà a descobrir més petits secrets! Una abraçada!

Lídia ha dit...

Hola Anna, molt xula aquesta trobada, ereu molts bloggers, que guay i ho trobo molt ben organitzat!
Petons!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Em va saber molt greu predre'm aquesta genial trobada.....felicitats per l'organització!
Petonets, Anna!
Olga

glòriacookies ha dit...

I tant que ens ho vam passar genial. Jo vaig ser-hi!! Ara a desarrollar tots els entrellats mentals que me va provocar probar tantes coses noves. Felicitats per estimar una terra tant maca com el berguedà, nosaltres també tornarem. Besets