dimecres, 23 de setembre del 2015

CREPS D' ESPELTA AMB BOTIFARRA, VERDURETES I BEIXAMEL DE BLAT DE MORO




Aquesta és la recepta que em portarà a Manlleu el proper dissabte dia 26 on es cel.lebra la Festa del porc i la cervesa. És finalista del IVconcurs de receptes per a bloguers que organitza la revista CUINA. I ens han preparat un seguit d' activitats d' allò més interesants : visita al museu industrial del Ter, showcooking amb Pep Nogué , dinarem al restaurant Sambucus i a la tarda sabrem el verecdicte del jurat, a veure quines seran les receptes guanyadores... 

Aquest any va de botifarra, així que havíem de cuinar una recepta amb botifarra crua, del perol o negra. Jo em vaig decantar per fer servir la botifarra del perol, que a La Cooperativa Agrobotiga de Cal bassacs en tenen de molt bona,  la fan de manera artesanal , com la que fèiem a casa. Les creps amb farina d' espelta guanyen molt en gust, i per fi vaig fer servir una farina de blat de moro ( com la utilitzada per fer "farinetes" però en aquest cas no era torrada), per fer una beixamel una mica diferent i que combinés bé amb els altres ingredients. 



INGREDIENTS

Per les creps

100 grs. de farina d' espelta
50 grs de farina normal
250 ml de llet
2ous
1 cullerada d' oli
1 culleradeta de sal
una mica més d' oli per coure les creps

Pel farcit de les creps

1 carbassó petit
1/2 ceba
1 pastanaga
400 grs. de botifarra del perol

Per la beixamel

2 cullerades de farina de blat de moro
500 ml. de llet ( si n' hi falta en tindrem més per afegir)
sa, pebre, nou moscada

Per decorar

Blat de moro torrat (kikos)


PREPARACIÓ


Comencem fent les creps: Barregem tots els ingredients a la batedora i les fem coure en una paella d' uns 23 cm de diàmetre, per les dues bandes. Les reservem.

Fem el farcit: pelem i ratllem les verdures i les fem saltejar en una paella amb un raig d' oli. Afegim la botifarra del perol esmicolada i donem unes voltes perquè es desfaci i quedi tot lligat.

Fem la beixamel: posem oli en un cassó o cassoleta petita i hi fem fregir la farina de blat de moro, afegim la llet mica en mica i deixem que bulli uns 5 minuts. Si veiem que ens queda massa espessa hi podem afegir més llet. La salem i l' aromatitzem amb nou moscada i pebre.

Montem les creps farcint-les amb la preparació de botifarra i verdures. Posem en plats individuals o en plates una mica de beixamel i seguidament les creps, acabem amb una mica més de beixamel per damunt.

Al moment de servir escalfem ( si cal)les creps al microones, i hi espolsem uns kikos aixafats amb el morter.