Si teniu ganes de comprar carn com aquesta ho podeu fer a La Cooperativa Agrobotiga, a Cal Bassacs. També hi trobareu molts altres productes: embotits fets artesanalment, carns de porc, xai, pollastre del Berguedà, ous de pagès, formatges..., poducte de proximitat i de primera qualitat. És interesant saber que tenen obert els diumenges al matí, per aixó de que si veniu de turisme pel Berguedà podeu fer-los una visita. I sinó també podeu comprar per internet a través d' aquesta web
INGREDIENTS
4 talls de vedella o vaca
2 alls
1 ceba
vi negre
alfàbrega (4 o 5 fulles naturals o un pessic de seca), julivert, porradell
sal, pebre, oli d' oliva
farina per arrebossar
1 vas d' aigua o brou
Pel parmentier de patata i rossinyols
4 patates
Un grapat de rossinyols o altre tipus de bolet ( si no en teniu conformeu-vos amb uns xampinyons, també quedarà bé)
1 gra d' all, julivert
llet, oli d' oliva, sal
Pel parmentier de patata i rossinyols
4 patates
Un grapat de rossinyols o altre tipus de bolet ( si no en teniu conformeu-vos amb uns xampinyons, també quedarà bé)
1 gra d' all, julivert
llet, oli d' oliva, sal
PREPARACIÓ
Triturem les herbres juntament amb els alls, la ceba i un parell de cullerades d' aigua. Reservem
Enfarinem la vedella i la fem fregir a foc mitjà-alt uns minuts per cada cara ( no ha de quedar cuita per dintre).
Espolsem per damunt les herbes, la sal, el pebre i donem unes voltes. Afegim mig vas de vi negre i deixem que s' evapori a foc fort. Afegim un vas d' aigua o brou, baixem el foc i tapem. Deixem coure uns 30 minuts. (també depèn de la tendressa de la vedella o vaca) La punxem i si la trobem tova ja podem treure-la del foc. Si calgués, hi podem afegir més aigua o brou .
Parmentier de patata
Pelem les patates, les tallem i les fem bullir en aigua i sal fins que estiguin toves. Netegem els bolets i els saltegem en una paella amb oli. Quan estiguin fets hi afegim l' all picat i julivert. Reservem. Escorrem les patates i les aixafem, afegint un rajet d' oli i rajets de llet fins que agafin l' espesor que vulguem. Afegim els bolets i remenem.
He completat el plat amb uns pebrotets i tomaquets cuits a la planxa.
Parmentier de patata
Pelem les patates, les tallem i les fem bullir en aigua i sal fins que estiguin toves. Netegem els bolets i els saltegem en una paella amb oli. Quan estiguin fets hi afegim l' all picat i julivert. Reservem. Escorrem les patates i les aixafem, afegint un rajet d' oli i rajets de llet fins que agafin l' espesor que vulguem. Afegim els bolets i remenem.
He completat el plat amb uns pebrotets i tomaquets cuits a la planxa.