Els camagrocs ( una altra recepta amb bolets, que hi farem!!!), arrebossats amb la farina queden super cruixents i molt més gustosos encara que saltats.
I l' all i oli de codony l' he fet en aquesta ocasió amb oli "La Masrojana".Un oli verge extra d' agricultura ecològica extraordinari! Gràcies per el regal!, he pogut comprovar l' exel.lent qualitat dels vostres productes!
La recepta d' aquest all i oli, que ja tinc al blog, és una d' aquelles que ha anat passat de generació en generació, és molt típic del Berguedà i ara que tenim codonys ho hem d' aprofitar. L'únic que ha canviat una mica és la manera de fer-lo. La meva mare ara utilitza la batedora elèctrica i jo també... però abans es feia a mà. Jo recordo haver -lo vist a menjar senzillament sucat en una bona torrada, ara a casa, l' acompanyem amb carns.
Si ho voleu provar, i teniu un braç fort, només heu d' aixafar amb forquilla els ingredients, picar els alls amb el morter, ajuntar-hi els altres ingredients aixafants i anar afegint el filet d' oli, remenant continuament fins que quedi ben lligat. Segur que és molt gratificant fer-lo així!!
INGREDIENTS
1 llaminera de porc
sal gruixuda
camagrocs
farina
oli
Per l' all i oli de codony:
1 codony
1 poma
1 patata
3 alls
una mica de molla de pa remullada en vinagre (mitja llesca de pa de barra)
sal
oli d' oliva verge "La Masrojana"
PREPARACIÓ
Llaminera
Posem una base de sal gruixuda en una plata de forn, per damunt hi col.loquem la llaminera i l' acabem de tapar amb més sal gruixuda humida ( si és seca la podem humitejar nosaltres amb unes gotes d' aigua), que quedi ben tapada.
Camagrocs cruixents:
Els rentem i els deixem escòrrer bé. Els assequem bé amb un drap. Posem farina en un bol i hi aboquem els camagrocs. Remenem bé, que quedin ben arrebossats amb la farina. Posem abundant oli en una paella i quan sigui ben calent hi anem fregint els camagrocs fins que quedin ben cruixents ( també ho podem fer en una fregidora)
Posem a bullir amb aigua i sal la poma, el codony i la patata tallats a trossos. Quan siguin tous, els escorrem bé i els posem en un pot amb els alls i la molla de pa remullada en el vinagre. Triturem i anem afegint l' oli d' oliva "La Masrojana" de mica en mica fins que veiem que està ben lligat.
Quan la llaminera estigui cuita, li espolsem la sal, la tallem i la servim juntament amb els camagrocs cruixents i l' all i oli de codony: