diumenge, 21 de setembre del 2014

FARCELLETS DE PERNIL CUIT AMB CAMAGROCS I BOTIFARRA




Sí, una altra recepta amb camagrocs... i és que aquesta temporada de bolets s' ha avançat al Berguedà i, encara que hi va haver una florida de rovellons, ara el que més es troba són camagrocs... I ja va bé, és un bolet molt agrait per netejar-lo (no és mai corcat i només se li ha de treure la terra) i a més és un bolet molt aromàtic que i fàcil de combinar.
Aquesta recepta és finalista del concurs  de receptes amb pernil cuit "La Selva"del III Dia CUINA. Em fa molta il.lusió, com l' any passat, participar a les diferents activitats que ens han preparat  i conèixer altres bloguers!!  

INGREDIENTS

200 grs de butifarra crua
300 grs. de camagrocs
8 llesques de pernil cuit (tallat fi, sense que s'espatlli)
per arrebossar: 1 ou, 1 rajet de llet, farina
per l' oli d' all i julivert: 1 all, julivert,  50 ml d'oli d' oliva

PREPARACIÓ



Saltegem els camagrocs nets amb un rajet d' oli i un pols de sal. En reservem uns quants per decorar el plat.
Afegim la botifarra sense el budell i esmicolada. Posem a cada llesca de pernil cuit una part de la barreja de camagrocs i botifarra i emboliquem.
Fem una pasta amb un ou batut i un rajet de llet, afegint farina fins que quedi una pasta llisa una mica espessa per arrebossar.
Arrebossem amb aquesta pasta els farcellets i els fem fregir en oli de girasol calent. Retirem del foc i emplatem decorant amb els camagrocs reservats i l 'oli d' all i julivert.

Per fer l' oli d' all i julivert: triturem l' all i el julivert amb 50 ml. d' oli. 

dilluns, 15 de setembre del 2014

PASTA DE FULL AMB FRUITA I CAMAGROCS


Es la primera vegada que faig servir els camagrocs en una recepta dolça. Bé... camagrocs o qualsevol tipus de bolets. Suposo que és la falta de costum, però avui he volgut provar aquesta combinació una mica agosarada. M' he inspirat en una recepta del xef berguedà Miquel Màrquez, del llibre "Cuina catalana dels bolets".
El camagroc és un bolet molt aromàtic i lliga molt bé amb les fruites, ha estat tot un èxit!


INGREDIENTS

400 grs. de camagrocs 
600 de fruita variada (jo hi he posat préssecs,nectarina, pomes i raim)
2 làmines de pasta de full (les he fet servir rectàngulars, però també poden ser rodones: us sortirà una coca rodona ben bonica també)
75 grs.sucre moré, i una mica més per espolsar per damunt
50 grs. de mantega
3 cullerades de melmelada d' albercoc
1ou per pintar la coca

PREPARACIÓ

Tallem les fruites a daus petits, posem la meitat de la mantega en una paella i hi aboquem la fruita. Deixem que es faci a foc lent. En una altra paella amb l' altra part de la mantega saltem els camagrocs (en podem reservar 4 o 5 per decorar), els piquem petitets amb les tissores i els afegim a la barreja de fruites. També incorporem el sucre i la melmelada. Deixem que es vagi fent a foc lent, remenat ben sovint perquè no s' enganxi. Esperem que quedi ben confitada la fruita. I reservem.


Engegem el forn a 180 ºC
Posem una làmina de pasta de full a la plata del forn. Hi aboquem la barreja anterior deixant una vora d' un centímetre per tancar-la. Posem l' altra làmina al damunt i tanquem apretant amb els dits i cargolant una mica cap a dintre. Pintem amb ou batut i espolsem amb sucre. Amb unes tissores fem petits tallets a tota la làmina de full i hi podem posar uns camagrocs en cru per decorar. 
L' enfornem durant uns 25-30 minuts a la part baixa del forn. Controlem que no se'ns cremi.
Deixem refredar i ja en podem gaudir!!

dimecres, 3 de setembre del 2014

SELECCIÓ DE "MONTADITOS" SENZILLS


M' agrada molt fer "montaditos", són la meva debilitat, és que m' ho passo pipa fent-los!! A més, queden vistosos i  solen agradar a tothom. Espero que us serveixi aquesta selecció de "montaditos" molt senzills de preparar que vaig fer aquest estiu per 50 persones (durant el muntatge vaig tenir molta ajuda ).El que va molt be és preparar tot el que es pugui amb antelació (en aquest cas, fer les truites, l' amanida russa, la barreja de surimi i maionesa....) A última hora només ens hem de preocupar del muntatge dels "montaditos".

"MONTADITO D' AMANIDA" (Els de la foto de dalt)

Fem una amanida tallant les verdures que ens agradin a trossets ben petits i amanint-les amb una vinagreta bàsica feta amb oli, sal, vinagre i pebre. Hi podem posar uns fruits secs i tonyina o bé anxoves tallades. L' escampem damunt les llesquetes de pa untades amb maionesa. 

"MONTADITO" DE TRUITA AMB PEBROTETS DEL PADRÓN


Truita del que ens agradi, pebrotets fregits prèviament. El pa sucat amb tomàquet.

"MONTADITO" D’AMANIDA RUSSA I OU


Amanida russa: verduretes (mongeta tendra, pèsols, pastanaga) i patata tallades ben petites i bullides, tonyina, maionesa. Ou ratllat. 
Barregem l' amanida russa amb la maionesa, ho escampem damunt el pa i hi afegim ou ratllat per damunt.

"MONTADITO DE CALAMARS"


Maionesa, enciam juliana, calamars de llauna a rodanxes i xampinyons.
Fem fregir els xampinyons tallats en 4 trossos.Tallem l' enciam petit. Tallem el calamars a rodanxes.
Muntem el canapé, sucant el pa amb maionesa o tomàquet.

"MONTADITO" DE SURIMI AMB MAIONESA I OLIVA


 Maionesa, surimi. Fem una barreja amb el surimi picat i la maionesa. Untem el pa amb aquesta pasta i decorem amb l'oliva i una fulla de cebollí.

"MONTADITO" DE PERNIL CUIT I FORMATGE


Untem el pa amb formatge en crema, afegim  dos rotllets de pernil cuit i decorem amb pipes de girasol  i una mica d' orenga.