dijous, 27 de març del 2014

COCA DE IOGURT AMB FORMAT PLUM-CAKE


Aquest és l' esmorzar que es menja el Jordi a mig matí. Li agrada molt el plum cake, però el colesterol que sempre el ronda li impedeix abusar de la mantega. Per aixó he versionat aquesta coca de iogurt per tal que s' assembli una mica al plum-cake i sigui més saludable per a ell.
Cada setmana en faig un i quan és fred, el porciono, l' embolico amb film i el deso en un pot. Cada dia és molt pràctic agafar-ne un tall i emportar-se'l a la feina. 


Fer-lo amb el batedor de varilles no porta més de 10 minuts.

INGREDIENTS

1 iogurt natural
1,5 mides del pot de iogurt de sucre morè
1 mida del pot de iogurt d' oli de girasol
3 mides del pot de iogurt de farina integral
3 ous
1 sobre de llevat
 250 grs. fruites assecades, o bé prunes seques (a trossets), panses, cireres confitades( també a trossets) o cereals com flocs de cibada, arròs inflat,...
paper de forn per folrar el motlle o bé mantega i farina per untar-lo 
opcional: una mica de moscatell per xopar el plum-cake 


PREPARACIÓ

Escalfeu el forn a 200 ºC
Poseu els ous i el sucre en un bol. Bateu amb el batedor de varilles  un parell o tres de minuts fins que quedi ben barrejat . Afegiu el iogurt i l' oli. Torneu a batre. Afegiu la farina i el llevat i bateu més fins que la farina estigui ben integrada.
Aboqueu en un motlle tipus plum-cake folrat amb paper de forn o untat de mantega i empolsinat amb farina.
Afegiu per damunt les fruites confitades ( va bé arrebosar-les amb una mica de farina) i apreteu-les que s' enfonsin però no massa.


Poseu la preparació al forn a 200 ºC durant uns 30 minuts. ( Cal punxar-lo per saber si ja esta cuit).
Li traieu el paper quan encara és tebi i el deixeu refredar damunt d' una reixa. Ja ben fred el podem mullar amb el moscatell.

dimarts, 11 de març del 2014

TRUITA DE SOBRASADA I ESPINACS



La recepta d' avui, una truita de sobrasada i espinacs, ofereix vàries posibilitats: sevir-la com aperitiu a quadradets petits damunt el pa amb una mica de formatge tendre, servir-la amb una llesca de pa amb tomàquet o torrat com a plat únic per sopar o bé servir-la com a segon plat. Vosaltres trieu la manera, però ja veureu que sigui com sigui, és una truita molt bona..
La font : una revista de "Cocina fàcil" 


INGREDIENTS

8 ous
300 grs. d' espinacs tendres
80 grs. de sobrasada
oli d' oliva 
sal 

PREPARACIÓ

Netegem els espincas, els rentem i els tallem ben petits. Els saltem durant 1 minut amb oli calent i una mica de sal. Els retirem de la paella.
Batem els ous i hi afegim la sobrasada esmicolada i els espinacs, salem ( poquet, perquè la sobrasada ja és salada). Escalfem una mica d' oli d' oliva a la paella i hi aboquem la barreja d' ous amb sobrasada i els espinacs. Deixem coure per una banda, la tombem i la fem coure per l' altra costat. Retirem del foc i servim.  


dilluns, 3 de març del 2014

PASTÍS CRUIXENT DE XOCOLATA (sense forn)



El diumenge vaig fer per postres aquests pastís. No s' ha de enfornar, és pràctic de fer i surt molt bo. L' únic problema és que tots els ingredients que porta engreixen... per aixó el vaig porcionar i posar en capsules de magdalena, per fer els trossets més petits. El problema és que gairabé és inevitable menjar-ne dos trossos!
La recepta l' he versionat d' una  del llibre "Muffins y otros pastelitos"


INGREDIENTS

300 grs. de xocolata amb llet
200 grs. de mantega
4 cullerades de caramel líquit
175 grs. de galetes maria
25 grs. de cereals d' arros torrat 
50 grs. de nous
80 grs. de cireres confitades

Per decorar: 20 grs. de xocolata blanca i perletes de colors o fideus de xocolata.... 


PREPARACIÓ

En un bol hi posem la mantega  i la xocolata, tot a trossos. Hi afegim el caramel i ho posem al microones que es desfaci. Es important controlar el temps: fem primer 30 segons, remenem, 30 segons més, tornar a remenar, fins que obtinguem una barreja fina i liquida.
Aixó també ho podem fer al foc al bany maria.
Trequem les galetes a trossets petits i les afegim a la xocolata així com els cereals, les nous a trossets i les cireres també a trossets. Barregem tot bé.
Folrem un motlle rectàngular amb paper de forn ( el meu fa 23 x 18 cm.) i hi aboquem la barreja procurant aplanar-la bé amb una espàtula.  Posem el pastís un parell d' hores a la nevera. Passada aquesta estona, el posem en una plata, retirem el paper, i hi posem la xocolata blanca (desfeta al microones) per damunt i també les perletes de colors o els fideus de xocolata. 
Abans de tallar-lo, el deixem uns 30 minuts a temperatura ambient ( sino, pot ser que se'ns espatlli al tallar-lo). El tallem amb un ganivet ben esmolat i amb compte de no trencar-lo. El posem en una plata o en cistelletes per magdalenes.