diumenge, 20 de maig del 2012

BRAÇ DE GITANO AMB CREMA DE MANTEGA I GANACHE DE XOCOLATA BLANCA


Avui  he provat els dos nous productes de la casa Nestlé que em van arribar l' altre dia, la xocolata blanca per fondre i la negra  amb gust intens. M' han donat molts bons resultats, ha quedat un braç de gitano molt bo, i que a tots ens ha agradat molt. 



L' he farcit amb una crema de mantega a la xocolata i l' he untat per damunt amb una ganache de xocolata blanca. Boníssim!! 
La recepta de la planxa de pa de pessic pel braç de gitano la podeu trobar aquí.


INGREDIENTS

Per la crema de mantega a la xocolata,
250 grs. de mantega estovada a temperatura ambient
140 grs. de sucre (millor si és sucre en pols )
70 ml. d' aigua
60 grs. de xocolata "Nestlé postres intenso"


Per la ganache de xocolata blanca

150 grs. de xocolata "Neslé postres blanco"
70 ml. de nata líquida


PREPARACIÓ

Fem la crema de mantega: Batem amb la batedora de varilles la mantega, l' aigua, el sucre i la xocolata desfeta al microones.
Fem la cobertura de xocolata blanca: posem la nata líquida en un cassó al foc. Quan bull, la retirem i afegim la xocolata blanca a trossos. Barregem bé fins que estigui ben desfeta. La deixem refredar barrejan-la de nou de tant en tant.
Omplim la planxa de pa de pessic amb la crema de mantega, l' enrotllem i l' untem amb la ganache de xocolata blanca. El decorem com més ens agradi i el reservem a la nevera. 



dimarts, 1 de maig del 2012

PURÉ DE PATATES I OU AMB TÒFONA


Encara no tenia al meu receptari cap recepta amb tòfona, i és que, tot i ser tan apreciada a la cuina,  tampoc ens acaba d' agradar a casa el gust tan potent que té. De totes maneres aquesta recepta, ben senzilla, integra el sabor de la tòfona amb la resta d' ingredients i en fa un plat deliciós.
Podem fer el plat en format petit, per fer un  entrant o aperitiu,o bé amb més quantitat (haurem d' augmentar les mesures d'  ingredients) per fer un primer plat. 


INGREDIENTS

5 patates mitjanes
4 ous
1 tòfona
oli d' oliva, sal, una mica de pebre, una mica de julivert per decorar 


PREPARACIÓ

Fem bullir les patates a trossos amb sal fins que siguin cuites. Reservem una mica d' aigua de cocció (per afegir-la al puré de patates, si ens cal). Les aixafem amb una mica d' oli d' oliva i una mica de pebre. Afegim si ens convé,  l' aigua de cocció.
Posem un tros de paper film en una tassa, l' untem amb oli i hi  aboquem l' ou. Fem una mena de paquet cargolant l' extrem del plàstic. Fem un paquet per cada ou. Posem aigua en una olla i quan bull  hi posem els paquetets amb els ous. Els deixem coure uns 5 minuts. També els podriem fer ferrats. 
Muntem el plat:  hi posem a sota el puré de patates amb la màniga pastissera, després l' ou, i per últim la tòfona ratllada ( prèviament rentada i raspallada amb un raspallet ben petit, per treure tota al terra que té) i el julivert picat.