diumenge, 8 de maig del 2011

FAVES TENDRES AMB TAVELLA

Una recepta que fem a casa al menys un cop cada setmana al temps que hi ha faves a l' hort.



INGREDIENTS


1 kg. de faves amb tavella
200 grs. de cansalada blanca
4 alls tendres.


PREPARACIÓ


Triem les faves: Les tallem petites amb la tavella i tot ( si cal els hi podem treure el fil dels costats, jo no ho vaig fer perquè aquestes eren molt tendres)
Les posem a coure amb aigua i sal fins que siguin toves.
Les escorrem bé tot aixafant-les una mica.
Fem fregir la cansalada a trossets petits i retirem una part del suc que ha fet. Fregim les faves en la resta de suc i afegim els alls tallats a trossets.


23 comentaris:

Bon Tiberi ha dit...

Sembla molt bona aquesta proposta!
L'hauré de provar!
Un petó!
Paula

Miquel ha dit...

y asi directo de huerto mejor imposible,me gusta facil y sabrosa
miquel

La cuina de l'Eri ha dit...

Quin plat més sa i bo! I així directament de l'hort, tot un luxe. Petons

Cuinagenerosa ha dit...

ostres, anna, em pensava que a casa era l'únic lloc que ens menjàvem les faves senceres, m'encnata veure que te les menges exactament igual que s'havia fet tota la vida a casa els meus pares, amb cansalada i all.

Rosa ha dit...

Tienen que estar riquísimas estas habas, en casa todavía no han salido las habas, pero en cuanto salgan las primeras preparo este plato.
Un besito y feliz semana Anna

Rosa ha dit...

Tienen que estar riquísimas estas habas, en casa todavía no han salido las habas, pero en cuanto salgan las primeras preparo este plato.
Un besito y feliz semana Anna

Gemma ha dit...

Quina sort poder gaudir de faves pròpies! I collides tan tendres que es poden fer amb la tavella són un menjar de reis. Sensacionals!

Eva Flores ha dit...

amb faves de l'hort és impossible que aquest plat no sigui bo.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

No menjo aquest plat desde que era petita. Tenen que ser unes faves molt tendres i per aquí es difícil conseguir-les.
Petons.

Cristina ha dit...

Del´hort a la taula...quina frescura! Deurien estar molt bones amb aquesta cansalada afegida .

Fem un mos ha dit...

No he tornat a menjar les faves amb tavella des que vaig marxar de casa dels pares ja fa molt de temps
Petons

josep ha dit...

Les faves tendres son sensacionals! qui les tasta així, recent collides, ja no les vol prendre de cap més manera.
Una abraçada

Alfons ha dit...

jo he descobert les tavelles fa poc, i són delcioses .. quina sort de tenir de les més tendres, sovint...
Una abraçada

Cristina ha dit...

Bonissimes faves!!!
A casa ja fa dies que en menjem... i de la mateixa manera. Llàstima que en no res queden fetes...
Petons Anna

Mercè ha dit...

Ostres Anna, no les he menjat mai amb tavella. M'ho apunto per l'any vinent que aquí ja no ens queden faves de l'hort. ;)
Petons!

maia ha dit...

Això si que és una "delicatessen" ...Un petó

Visc a la Cuina ha dit...

Ei, aquest ha de ser un plat suculent!

glutoniana ha dit...

Quin luxe tenir verdura fresca :)

Las recetas de Glutoniana

Joaquina ha dit...

Que bó, aquest plat no te preu, m´encanten les faves, i amb tavella delicioses. Petons,

PILAR ha dit...

Quina planta més bonica! No ho he provat mai amb tavell ni crec que ho faci perque les que ens arriben aquí no son acabades de recollir ni tan tendres com les teves. Ais... quina enveja!
Muacs!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

M'agrada! Sempre havia sentit dir que lesfeien amb tavella però no ho havia vist a fer mai. Gràcies

ANNAFS ha dit...

Hola ,

a casa meva també hem menjat les faves així, amb tavella, i cada any espero la primavera per fer-ne.
Veig que molts de vosaltres n' heu menjat, jo suposo que si no se'n tenen a l' hort és difícil que siguin tant tendres, però en una fruiteria de confiança crec que també en podrieu trobar de ben tendres.
Són molt bones i molt saludables!

Moltes gràcies pels vostrs comentaris.Ptns.

SILVIA ha dit...

I és que els que tenim hort tenim un tresor. Porta molta feina però després es recompensa amb el sabor dels aliments. Quin goig!