diumenge, 24 d’octubre del 2010

PATATES AMB CAMAGROCS

Avui, una altra recepta amb bolets, ja que n' és la temporada i s'ha d' aprofitar!
Aquesta és ben simple i molt bona, una d' aquelles receptes que sempre he vist fer a casa a la meva mare, i amb camagrocs, que són els bolets que es trobem més.
Les he servit utilizant un cercle d' emplatar, hi he posat uns camagrocs ben saltejats per damunt i he adornat els voltants amb salsa d' all i julivert.


INGREDIENTS

camagrocs
1.5 k. de patates
1 all, julivert
4 o 5 talls de cansalada blanca
oli d' oliva, sal


PREPARACIÓ


Bullim les patates pelades i tallades a trossos amb aigua i sal. En un paella, fregim els camagrocs tallats ben petits ( en reservem uns quants per saltejar sensers, per adornar) amb julivert i un all senser , que després retirarem. Fregim en una altra paella la cansalada tallada a trossets.
Quan les patates estiguin cuites, els traiem l' aigua (que reservem per afegir-n'hi al aixafar-les), i les aixafem, afegint l' aigua que calgui, perquè no quedin massa eixutes. Hi aboquem la cansalada, amb la metitat del suc de coure-la, i els bolets.
Barregem bé. Saltegem uns camagrocs sensers per adornar les patates.



diumenge, 17 d’octubre del 2010

ROVELLONS

Suposo que aquesta recepta és una d' aquelles que tots coneixem o fem a vegades, a casa nostra en fem sempre que tenim rovellons, i és de la manera que ens agraden més i els trobem més gustosos. M' han demanat que fes aquesta entrada i aquí la teniu.



INGREDIENTS

rovellons
sal maldon
oli
salsa d' all i julivert


PREPARACIÓ


Netegem els rovellons amb paper de cuina, si pot ser sense rentar-los, i els tallem el peu.
Els posem damunt la barbacoa, amb un rajolí d' oli per damunt.
Els deixem coure per cada costat.
Quan estan fets, els traiem i hi posem un pols de sal maldon a cada un i un raig de salsa d' all i julivert.

diumenge, 10 d’octubre del 2010

MONGETES DEL GANXET AMB OUS DE REIG


Quan aquesta primavera vaig fer el curs de cuina a "Els Casals", em va quedar pendent de provar aquesta recepta que ens va cuinar l'Oriol Rovira, amb mongetes del ganxet i bolets.
Aquesta setmana tenia 3 o 4 exemplars d' ou de reig a la nevera, un bolet molt apreciat pel seu gust i que no sempre es troba ( de fet, feia anys que no en menjàvem), així que vaig pensar combinar aquests dos reis: el rei del bolet; l' ou de reig, i la reina de les montgetes; la del ganxet.
Es clar que si no tenim ous de reig, aquest plat el podem fer amb qualsevol tipus de bolets, i tant ens pot servir d' acompanyament de carns, com de plat principal.



INGREDIENTS


300 grs de mongetes del ganxet ( 1 os de pernil, llorer, 1 ceba, 2 alls, per coure-les)
ous de reig ( n' hi vaig posar quatre de grossos)
2 o 3 alls ( si pot ser tendres)
1 ceba ( si pot ser, tendre)
sal, oli, porradell picat


PREPARACIÓ


El dia abans, posem les mongetes del ganxet a remullar amb força aigua.
Les fem coure amb aigua freda a foc molt lent , i quan bullin, les tapem. Hi posem una fulla de llorer, un os de pernil, uns quans grans d' all sense pelar i una ceba pelada, sensera. Les deixem bullir fins que estiguin toves. Quan falti poc per acabar de coure's, afegim la sal.
Saltegem els bolets amb oli d' oliva.
Fregim la ceba tallada petita, i els alls també tallats petits. Hi aboquem els bolets i ho deixem fer tot junt uns minuts.
Afegim les mongetes del ganxet, donem un parell de voltes i hi posem el porradell picat.

dimarts, 5 d’octubre del 2010

PIZZA DE ROVELLONS


Diuen que aquest serà un bon any de bolets al Berguedà i de moment sembla que tenen raó.
El cap de setmana passat, hi vam anar als boscos del baix Berguedà i certament en vam trobar.
Aquests dies n' hem menjat i en menjarem de totes maneres, com per exemple la pizza de rovellons que ens va agradar molt.



INGREDIENTS


Base de pizza
botifarra blanca o carn picada amanida amb sal i pebre
mozzarela
rovellons
orenga
tomaquet
oli d' oliva, sal


PREPARACIÓ

Fregim en dues paelles diferents la botifarra i els bolets nets i tallats a trossets ( en podem fregir uns quants de sensers per decorar) amb un pols de sal .
Escampem el tomaquet natural (pot ser en conserva o tomaquets frescos triturats) per damunt la base de pizza i amanim amb un raig d' oli d' oliva. Afegim orenga i salem. Ho posem al forn durant uns 15 minuts.
Traiem la pizza del forn i hi escampem la resta d' ingredients: la botifarra i els bolets ja fregits i la mozzarela. Tornem a posar al forn fins que sigui cuita.