dijous, 4 de setembre del 2008

TRUFES DE XOCOLATA



INGREDIENTS:

* 2 RAJOLES DE XOCOLATA NEGRA
* 2 RAJOLES DE XOCOLATA AMB LLET
* 125 GR. DE SUCRE EN POLS (ES POT PASSAR EL SUCRE NORMAL PER LA PICADORA)
* 175 GR. DE MANTEGA SENSE SAL.
* 2 CULLERADES DE CONYAC (OPCIONAL)
* 225 GR. DE FIDEUS DE XOCOLATA O CACAU EN POLS.
(ELS FIDEUS DE XOCOLATA DE LA MARCA “VALOR” ES VENEN EN UNA CAPSA AMB LA MIDA JUSTA)


PREPARACIÓ:

1-ES DESFÀ LA XOCOLATA NEGRA AMB LA MANTEGA AL BANY MARIA.
2-HI AFEGIM LA XOCOLATA AMB LLET PRÈVIAMENT RATLLADA.
3-AFEGIM TAMBÉ EL SUCRE I EL CONYAC .

4-POSEM LA PASTA RESULTANT A LA NEVERA (MÉS ESTONA) O AL CONGELADOR (MÉS RÀPID) FINS QUE TINGUI LA CONSISTÈNCIA ADEQUADA PER FER LES TRUFES (DE TANT EN TANT S’ HA D’ ANAR COMPROBANT AMB UNA CULLERA ).

5-AMB DUES CULLERES ANEM FENT LES TRUFES I LES REBOSSEM AMB FIDEUS DE XOCOLATA O AMB CACAU EN POLS. JA REBOSSADES, LES ARRODONIM AMB LES MANS.

A LA NEVERA ES GUARDEN MOLTS DIES O TAMBÉ ES PODEM CONGELAR.

dilluns, 1 de setembre del 2008

CREPS




Aquestes creps va molt bé fer-les amb una paella especial per a creps, pero si no se'n té cap, es podem fer amb una paella normal.



La paella que tinc jo és aquesta i va molt bé.



INGREDIENTS



200 GR. de farina

3 ous

2 vasos grans de llet

1 pols de sal

oli d' oliva



PREPARACIÓ



Es barregen bé tots els ingredients amb la batidora.

S' escalfa la paella i s' unta amb oli d' oliva (molt poc, amb ajuda d' un pinzell millor), i es va fent cada crep. A casa nómés les coem d' una banda. L' any passat a França vam veure que les feien així, i surten molt bones.


Ara és hora de farcir-les del que es vulgui, tant sigui dolç com salat, o simplement posar-hi sucre llustre per damunt.

La de la fotografia està farcida de nutela, i adornada per sobre amb fideus de xocolata i sucre llustre. mmmm....