diumenge, 7 de desembre de 2008

ESCUDELLA DE BLAT DE MORO ESCAIRAT


Avui la meva mare ha fet escudella de blat de moro escairat. Un plat molt típic del Berguedà. I amb aquest fred la veritat és que es posa molt bé.

Cuinar-lo no és gens difícil, només ha d' estar força hores al foc.


INGREDIENTS


5OO gr. de blat de moro escairat.

100 gr. de montgetes blanques de les rodones.

1/2 peu de porc (millor si és salat)

2 ossos d' esquena de porc ( també és millor que siguin salats)

1 os de pernil.

1 tros de pollastre o gallina

1 os de vedella


PREPARACIÓ


El dia abans de cuinar el blat de moro, l' hem de posar en remull i deixar-li 24 hores.

L' endemà rentem bé el blat de moro, i el posem al foc en una olla gran amb força aigua freda (uns 5-6 l). Pensem que el blat de moro quasi dobla el seu tamany durant la cocció.

Quan bull, hi afegim els altres ingredients i els deixem al foc al menys 4 hores (l' hem de tastar per comprobar tant la cocció com el punt de sal). Hem de tenir en compte que si hi posem els ossos salats, gairebé no hi haurem d' afegir sal.
Quan està cuit, treiem el tall dels osos i el tirem a l' olla a bocins.

La meva mare, el peu de porc no el desosa, en fa 3 o 4 trossets i el posa a l' olla amb ossos i tot.

També hi ha l' opció de fer unes mandonguilles i afegir-les quan el blat de moro quasi està cuit.

Que vagi de gust....


3 comentaris:

Manel Baxerias ha dit...

Impressionant l’aportació calòrica i nutritiva d’aquest plat no pot ser pas minsa, no ho dubtis abans que acabi el fred el tastaré

Anònim ha dit...

una pregunta, el porc salat el dessales abans, vull dir si els tens una nit en remull o només es renten? moltes gràcies.

A mossegades ha dit...

Que curiós, estic intrigada per tastar-lo!